Rendőrautók lepik el ma a főváros utcáit: itt kell forgalmi fennakadásokra készülni

dugó főváros Budapest fennakadás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Rendőrségi autós felvonulást és futóversenyt is tartanak ma Budapesten. Emiatt főleg az I. kerületben fennakadásokra kell készülni a közlekedésben.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) fennállásának 140. évfordulója alkalmából nagyszabású autós felvonulást tartanak.

A Budai Várnegyedben, a Szent György téren 11 órától kiállítják a rendőrségi járműveket. Majd 13 órakor indul a felvonulás, amely a Szent György tér - Szent György utca - Palota út - Dózsa György tér - Krisztina körút - Erzsébet híd - Szabad sajtó útja - Kossuth Lajos utca - Astoria - Károly körút - Bajcsy-Zsilinszky út - Andrássy út útvonalon halad a Hősök teréig.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) tájékoztatása szerint az I. kerületben a Budapest Futófesztivál - NATO futás miatt is forgalmi változások lesznek, várhatóan reggel 6 és délután 14.30 között. Erre az időre lezárják az Attila utat a Vérmező úttól a Bugát utcáig, a Bugát utca és az Alagút utca között szakaszos zárás várható a rajtok idején.

Emellett 10.50-től 13.20-ig lezárják a Clark Ádám teret és az Alagutat, továbbá 10.50 és 11.50 között a budai alsó rakpartot a Margit híd és a Döbrentei tér között.
A lezárások miatt az 5-ös, a 16-os, a 105-ös autóbusz és a 19-es villamos módosított rend szerint közlekedik majd - közölte a BKK.

Rendőrautók lepil el Budapest utcáit. Fotó: Csudai Sándor - Origo

MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.