A nyártól végleg el kell búcsúznunk, sajnos esős, hűvös idők állnak előttünk. Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki keddre elsőfokú figyelmeztetést a zivatarok miatt.


KeddA nap első felében erősen felhős lesz az ég, és szórványosan várható eső, záporeső. Délután észak, északnyugat felől szakadozik a felhőzet, és egyre többfelé süt ki a nap. Az északira, északkeletire forduló szél megélénkül. A hőmérséklet csúcsértéke 21 és 26 fok között alakul.

SzerdaA reggeli pára-, és ködfoltok feloszlása után eleinte változóan felhős időre számíthatunk, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estefelé egyre többfelé alakul ki eső, zápor. 19 és 24 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

CsütörtökErősen felhős, vagy borult lesz az ég, és egyre inkább keleten fordul elő elszórtan eső, záporeső. Többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati szél. Már csak 16-17°C körüli értékeket mérhetünk délután.

Egyre több lesz a csapadékForrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carmen Jaspersen

PéntekEleinte még borongós lesz az ég, majd fokozatosan tovább csökken a felhőzet, egyre hosszabb napos időszakok lehetnek. Esetleg elvétve fordulhat elő zápor. 19 fok körül alakul a maximum.

Hétvége
Reggel párás, ezt követően napos, gomolyfelhős időre van kilátás mindkét nap. Csapadék nem valószínű. A csúcsérték 20-21°C körül valószínű - írja a Köpönyeg.