Nincs visszaút, sajnos ma tényleg vége a nyárnak: több megyére figyelmeztetést adtak ki

Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carmen Jaspersen -
eső időjárás Nyár ősz
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyártól végleg el kell búcsúznunk, sajnos esős, hűvös idők állnak előttünk. Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád-Csanád és Jász-Nagykun-Szolnok megyére adtak ki keddre elsőfokú figyelmeztetést a zivatarok miatt.


Kedd

A nap első felében erősen felhős lesz az ég, és szórványosan várható eső, záporeső. Délután észak, északnyugat felől szakadozik a felhőzet, és egyre többfelé süt ki a nap. Az északira, északkeletire forduló szél megélénkül. A hőmérséklet csúcsértéke 21 és 26 fok között alakul.

Szerda

A reggeli pára-, és ködfoltok feloszlása után eleinte változóan felhős időre számíthatunk, majd délután északnyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és estefelé egyre többfelé alakul ki eső, zápor. 19 és 24 fok közé gyengül a nappali felmelegedés.

Csütörtök

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és egyre inkább keleten fordul elő elszórtan eső, záporeső. Többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik az északnyugati szél. Már csak 16-17°C körüli értékeket mérhetünk délután.

Egyre több lesz a csapadék Forrás: dpa Picture-Alliance/AFP/Carmen Jaspersen

Péntek

Eleinte még borongós lesz az ég, majd fokozatosan tovább csökken a felhőzet, egyre hosszabb napos időszakok lehetnek. Esetleg elvétve fordulhat elő zápor. 19 fok körül alakul a maximum.

Hétvége


Reggel párás, ezt követően napos, gomolyfelhős időre van kilátás mindkét nap. Csapadék nem valószínű. A csúcsérték 20-21°C körül valószínű - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.