A hírességek közösségi oldalai nemcsak arra jók, hogy megosszák a felhasználókkal a mindennapjaikat, hanem arra is, hogy ott reklámozzanak különböző termékeket. Egészen szép összegeket kréhetnek el egy-egy reklámfotóért, Hosszú katinka akár félmilliót is. 

A sztárok Instagram-oldalán időről időre feltűnnek fizetett hirdetések, amikért szép összegeket lehet elkérni. Nemcsak itthon népszerű ez a hirdetési forma, hanem az egész világon. Az egyik legjobban kereső sportoló Cristiano Ronaldo, ő egyetlen bejegyzésével 385 millió forintnak megfelelő összeget kereshet, aminek persze a haza sportolók a nyomába sem érnek, de így is szép summát akaszthatnak le a reklámfotókkal.

Hosszú Katinka szép összeget kereshet az InstagramonForrás: instagram.com/hosszukatinka

"Az, hogy mennyit ér egy hirdetési kampány az Instagramon, leginkább a követésszám határozza meg, illetve hogy mennyi embert ér el a sportoló bejegyzése. Emellett az is fontos, hogy a két fél miben állapodik meg. Mi nem hiszünk abban, hogy érdemes csak egy posztra vagy sztorira szerződni, a több bejegyzésből álló kampányok sikeresebbek" - mondta egy hazai marketingcég vezetője a Blikknek."Ha több poszt születik ugyanarról a termékről, a sportoló neve sokkal inkább eggyé válik vele. A háromszoros olimpiai bajnok, Hosszú Katinka jó példa rá, hiszen sikeres úszó és hiteles ember. Egy bejegyzésért akár félmillió forintot is elkérhet" - tette hozzá. 

Szabados Gábor sportközgazdász szerint az Instagram-hirdetések hitelesebbek a felhasználóknak, és kevésbé zavarják őket. "Ezek a bejegyzések azért lehetnek sikeresek, mert nem annyira direktek, mint például az internetes portálokon feltűnő bannerek. A közösségi oldalakat egyébként is nézik az emberek, a felhasználók könnyebben elfogadják, hogy fizetett tartalommal találkoznak egy általuk kedvelt sportoló, például Hosszú Katinka oldalán. A vele reklámozott terméket hitelesnek ítélik meg, hiszen például az esetében egy olyan klasszisról beszélünk, aki mindent megnyert a karrierje során. Neki elhiszik, hogy az általa hirdetett márka jó" - mondta. 

Ők a legnépszerább magyar sportolók:

  1. Dzsudzsák Balázs (labdarúgás) 1 005 289 követő
  2. Tóth Attila (fitnesz) 492 751 követő
  3. Hosszú Katinka (úszás) 413 588
  4. Kabát Péter (labdarúgás) 399 771
  5. Zozo Kempf (BMX) 362 380
  6. Rubint Réka (fitnesz) 361 000
  7. Szoboszlai Dominik (labdarúgás) 293 000
  8. Balogh Robin (fitnesz) 285 249
  9. Tápai Szabina (kézilabda) 242 299
  10. Kiss Virág (fitnesz) 238 147