Óriási, 100 kilónál is nagyobb szörnyeket fogtak ki a Szent István-tóból: ilyet még te sem láttál! - Fotó

Forrás: Shutterstock -
horgászás fogás harcsa horgász hal horgászat
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Nógrád megyei Nőtincsen a Harcsafogó Baráti Peca elnevezésű összejövetelen már az első nap fantasztikusan sikerült, október 4-én ugyanis két, száz kiló fölötti harcsát is fogtak.

A péntek 10 óráig zajló versenynek az 50 hektáros Szent István-tó ad otthont. Úgy tűnik, már az első napon sikerült rekordot beállítani, ugyanis egymás után fogtak fogtak két, száz kiló fölötti harcsát is, amelyek hossza centire pontosan megegyezett, csak súlyban volt némi eltérés.

A halak fárasztása körülbelül 40 percig tartott, és alaposan kimerítette a horgászokat, akik az úgynevezett piros zörgőre esküsznek.

„Ez egy csodamütyűr. Minden botunkon van ilyen, enélkül nem is pecázunk. Ezzel sokkal több kapást lehet előidézni" – magyarázták. Mindkét hal 227 centi hosszú hosszú, az egyik 105 kilós, a másik pedig 106,80 kg.

A hal visszaengedéséről videó is készült:

Óriási szörnyet fogtak ki a Balatonból: ilyet még te sem láttál! - Fotóhttps://www.life.hu/hirek/20210425-elkepeszto-gigantikus-meretu-30-kgos-halat-fogtak-ki-a-balatonbol-foto.htmlIsmét horogra akadt hazánk gigantikus méretű halszörnye, amelyet három éve elloptakhttps://www.life.hu/eletmod/20210908-ismet-sikerult-kifogni-hazank-leggigantikusabb-halszornyet.html

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.