A Nógrád megyei Nőtincsen a Harcsafogó Baráti Peca elnevezésű összejövetelen már az első nap fantasztikusan sikerült, október 4-én ugyanis két, száz kiló fölötti harcsát is fogtak.

A péntek 10 óráig zajló versenynek az 50 hektáros Szent István-tó ad otthont. Úgy tűnik, már az első napon sikerült rekordot beállítani, ugyanis egymás után fogtak fogtak két, száz kiló fölötti harcsát is, amelyek hossza centire pontosan megegyezett, csak súlyban volt némi eltérés.

„Én nem tudok arról, hogy Magyarországon történt volna valaha olyan, hogy egy harcsafogó versenyen két, száz kilós harcsa is partra kerüljön már az első napon, de lehet, hogy az egész világon kuriózum ez"nyilatkozta a Pecaverzumnak Pálinkás Viktor, a verseny szervezője.

A halak fárasztása körülbelül 40 percig tartott, és alaposan kimerítette a horgászokat, akik az úgynevezett piros zörgőre esküsznek.

„Ez egy csodamütyűr. Minden botunkon van ilyen, enélkül nem is pecázunk. Ezzel sokkal több kapást lehet előidézni" – magyarázták. Mindkét hal 227 centi hosszú hosszú, az egyik 105 kilós, a másik pedig 106,80 kg.

A hal visszaengedéséről videó is készült: