"Attól félünk, nem éljük meg a fiam temetését" - 15 éve gyilkolták meg a férfit, szülei máig nem tudták eltemetni

Forrás: Shutterstock -
gyilkosság dunaszerdahelyi maffia magazin maffia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A tizenöt évvel korábban meggyilkolt B. Zoltán maradványai még mindig nem kerültek a családhoz. Szülei már csak szeretnék tisztességesen elbúcsúztatni fiukat, de attól tartanak, ezt már nem élik meg. A férfit a Sátor Lajos-féle bűnbanda végezte ki és ásta el egy gödörbe.

"Már többször hívtam a nyomozókat, érdeklődtem, hogy mikor kaphatjuk meg végre a fiam maradványait, de már fel se veszik a telefont. Legutóbb azt ígérték, hogy legkésőbb szeptemberben már biztosan nálunk lehetnek, de ebből sem lett semmi. Állítólag a bírósági szakértőre kell várni, de nem értjük, mi tarthat ennyi ideig" - mondta a Blikknek B. Zoltán édesanyja

"Férjemmel mindketten benne vagyunk már a korban, és teljesen belebetegedtünk ebbe az ügybe. Nyugtatókat és altatókat is kell szednem. Attól félünk, nem érjük meg fiam temetését.

15 éve gyilkolták meg a férfit, szülei máig nem tudták eltemetni - Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

B. Zoltán holttestét a szlovákiai Albár és Mád között találták meg irányított kereséssel egy szántóföldön. A keresés a dunaszerdahelyi maffia áldozatai után lezajlott; a bűnszervezet börtönbe került tagjai vezették oda a hatóságokat. A férfi nevére annak idején cégeket írattak, és a nevében követtek el gazdasági bűncselekményeket. Végül fizetség helyett végeztek vele.

A család mindvégig, 15 éven keresztül bizakodott, hogy fiuk még él, és biztonságban van valahol. Amikor utoljára látták, autóalkatrészekért indult Olaszországba, de szülőfalujától nem messze kiszedték az autójából.

A szülőket eddig kétszer hallgatták ki. Egyszer két éve, egyszer fiuk kihantolásakor. Az édesanya szerint hamarosan megint meg kell jelenniük a rendőrségen, de nem tudja, mit mondhatnának még a történtekről.

A dunaszerdahelyi bűnszervezet

A kilencvenes években egy helyi maffia uralkodott Dunaszerdahelyen. A szervezet két ágra szakadt, Pápay Tibor és Sátor Lajos emberei egymással is háborúzni kezdtek. A felvidéki városban gyakoriak voltak a lövöldözések, robbantások, de előfordult, hogy egy levágott fejet találtak egy virágágyásban. Sátort végül a saját emberei ölték meg és ásták el még 2010-ben. Az elmúlt két és fél évben legalább 20 holttestet találtak a nyomozók, ők mind a maffia áldozatai voltak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.