Figyelmeztet a Nébih: Senki ne fogyasszon ebből a lejárt termékből: egy csaló gyanúsan olcsón hirdeti online

átverés energiaital csalás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Átverésre figyelmeztet a Nébih, ugyanis egy Nógrád megyei csaló több tonna lejárt energiaitalt halmozott fel, melyeket aztán eladott az egyik közösségi oldalon.

Próbavásárlást tartott a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) egy Nógrád megyei férfinél, aki gyanúsan olcsón hirdetett energiaitalokat az egyik közösségi oldalon. A szakemberek 11,5 tonna, egy éve lejárt minőségmegőrzési idejű energiaitalt vontak ki a forgalomból - írja a Tények.hu.

Az eladó a vizsgálatkor azt mondta, hogy a helyszínen fellelt 46 320 doboz energiaitalt fémhulladékként vette, a bemutatott számla szerint 1 forint/darab áron. Viszont fémhulladékként történő eladás helyett élelmiszerként árulta azokat, kartononként (24 db) 500-1000 forintért.

Az eljárás során a hatósági ellenőrök a jogsértő termék forgalomba hozatalát azonnali hatállyal megtiltották, elrendelték azok forgalomból való kivonását, valamint hatósági zár alá helyezését.

Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.