Eljött a búcsú ideje: Befejezte profi pályafutását a legendás magyar sportoló

úszás búcsú olimpiai bajnok Cseh László
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Duna Arénában, az úszó világkupán zárja le fantasztikus pályafutását a négyszeres olimpiai ezüst- és háromszoros bronzérmes Cseh László.

Hivatalosan is elbúcsúztatták a tokiói olimpiát követően visszavonult Cseh Lászlót a Duna Arénában zajló rövidpályás világkupa második napján

A többek között négyszeres olimpiai ezüst- és kétszeres bronzérmes, világ- és Európa-bajnok klasszist álló ovációval, hosszan tartó tapssal fogadta a közönség, majd az ünnepelt mind a négy úszásnemben teljesített egy hosszt.

Először pillangón pályatársával, a hozzá hasonlóan a tokiói játékok után visszavonult, a közönség soraiból "meglepetésszerűen" kiválasztott Bernek Péterrel tempózott, majd a 200 méter hát 1980-as, moszkvai olimpiai aranyérmese, Wladár Sándor, a Magyar Úszó Szövetség elnöke csatlakozott hozzá.

Cseh László örült, hogy így tudta lezárni a pályafutását Forrás: MTI/Kovács Tamás

Ezt követően jött a 84 esztendős Kiss Miklós, aki az alapokra tanította Cseh Lászlót, ő mellen úszott a klasszissal. Pályafutása utolsó hosszára a világkupán részt vevő magyar úszók - akikhez csatlakozott a háromszoros olimpiai bajnok Hosszú Katinka is - kísérték el Cseh Lászlót, a célba érkezést követően pedig közös vizes "pancsolás" következett, sőt, miután kiszállt a medencéből, profi úszótól ritkán látott, a strandokon annál gyakrabban előforduló "bombával" Cseh László még visszaugrott.

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.