Kulcsár Edina férje, Szabó András Csuti már évek óta egy jól működő social media vállalatot vezet. Így pontosan tudja, mennyit ér egy menő Insta-oldal és mit lehet tenni a hackertámadások ellen. 

Csuti évek óta foglalkozik a közösségi médiával, így bőven van tapasztalata abban, hogy mekkora kárt tud okozni egy több tízezres táborral rendelkező Insta-oldal elvesztése. 

Szabó András Csuti sikeres social media vállalatot vezet.Forrás: LifeTV

Egy 50-100 ezer követővel rendelkező Instagram-oldal több millió forintot érhet, nem csoda, ha a hekkerek szemet vetnek rá. A legfontosabb, hogy ne kattintsunk mindenféle gyanús linkekre, mert könnyen illetéktelen kezekbe kerülhet a sok munkával felépített oldalunk"

- nyilatkozta a szakember a Metropolnak, aki azt is hozzátette, hogy érdemes ilyen esetben ügynökségekkel együttműködni. Az ő cége például már több oldalt is visszaszerzett, mivel megvannak a szakmai kapcsolataik a hackerek felkutatására. 

Több magyar sztár is már a hackerek áldozatává vált. Békefi Vikit, a Sztárban sztár leszek! első szériájának győztesét saját Facebook-fiókjából zárták ki, míg Radics Gigi és Debreczeni Zita Instagram-oldalát arab, illetve török hackerek nyúlták le.