Rengeteg az új koronavírus-fertőzött Magyarországon: ezek a mai adatok

Forrás: AFP/Jack Guez -
COVID-19 Magyarország koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tizenegy, többségében idős, krónikus beteg meghalt és újabb 1141 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést - közölte a koronavirus.gov.hu csütörtökön, kiemelve: eddig 5 916 769 embert oltottak be Magyarországon, közülük 5 689 371-en a második, 948 ezren pedig már a harmadik adag vakcinát is megkapták.

A kormányzati portálon azt írták: 831 866-ra nőtt a Magyarországon azonosított fertőzöttek száma. Az elhunytak száma 30 341-re, a gyógyultaké 790 127-re emelkedett. Az aktív fertőzöttek száma 11 398. Kórházban 742 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 113-an vannak lélegeztetőgépen. Hatósági házi karanténban 9604-en vannak, a mintavételek száma 7 110 156.

Forrás: AFP/Jack Guez

A kormányzati oldalon kiemelték: az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza. A legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért arra kérik őket, hogy regisztráljanak és mielőbb oltassák be magukat. Hangsúlyozták, hogy a koronavírus delta variánsa miatt több országban, így Magyarországon is újra emelkedik a fertőzöttek száma. A járvány mostani hullámában azonban nagy előny - írták -, hogy már van vakcina, és a legtöbben be is oltatták magukat, ami "a legerősebb védelmet jelenti a vírus ellen".

Hozzátették, hogy a beoltottak kevesebb mint egy százaléka betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.