Titokban kukkolta exférjét a magyar nő, hogy a látottakat felhasználhassa ellene

gyerekelhelyezés kamera kukkolás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Pécsi Járási Ügyészség tiltott adatszerzés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat egy nő és új párja ellen, akik a volt férjről titkos felvételeket készítettek, melyet a gyerekelhelyezési per során akartak felhasználni.

A sértett és a nő házastársak voltak, ám korábban elváltak. A közös gyermekük tekintetében a szülői felügyeleti jog gyakorlásának megváltoztatása miatt bírósági eljárás volt folyamatban. A férj egy vállalkozást üzemeltetett, mely üzlethelyiségben még a házasságuk alatt kamerarendszert telepített, melyhez laptopn keresztül távoltól is hozzáférhetett. A válásukat követően a feleség a laptopot magával vitte, azonban a program az elmentett felhasználónévvel és jelszóval továbbra is telepítve maradt a számítógépen.

A későbbiekben a nő és új párja új lakásba költöztek, ahol a házra kamerarendszert telepítettek, melynek során észlelték, hogy a laptopra már korábban feltelepítették a kameraprogramot. Ekkor számukra nyilvánvalóvá vált, hogy az üzlethelyiségben elhelyezett kamerák által készített felvételekhez hozzáférnek, azokon keresztül az üzletben történteket megfigyelhetik. Ezzel a céljuk az volt, hogy a sértettnek a gyermekkel kapcsolatos magatartását, magánéletét, üzletmenetét megfigyeljék, melyet esetlegesen a későbbi perben felhasználhatnak.

Titokban kukkolta exférjét a magyar nő, hogy a látottakat felhasználhassa ellene Forrás: Shutterstock

A vádlottak 2019 novemberében többször megfigyelték a sértettet, a felvételeket elmentették, melynek egy részét a család jogi képviselőjének is elküldték. Egy hónap elteltével a sértett tudomást szerzett a megfigyelésről, ezért a jelszót megváltoztatta, melyet követően az elkövetők nem tudtak a rendszerbe belépni.

A két elkövető cselekménye a tiltott adatszerzés bűntettének, valamint az információs rendszer megsértése vétségének a megállapítására alkalmas.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.