Bomba miatt ürítettek ki egy iskolát Nagykállón - Fotó

bomba Nagykálló iskola
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy félkarnyi nagyságú, vélhetően második világháborús bomba miatt ürítettek ki egy iskolát.

A nagykállói Kállay Rudolf Szakképző Iskola közelében zajló építkezésen robbanótestre bukkantak a munkások - írta meg a Blikk az MH 1. Honvéd Tűzszerész És Hadihajós Ezred Facebook posztja alapján. A bejelentés után a hatóságok azonnal a helyszínre vonultak.

A feltételezhetően a második világháborúból itt maradt, félkarnyi nagyságú bomba a tűzszerészek véleménye szerint egy kilőtt, 81 milliméter átmérőjű, német gyártmányú repesz aknavető gránát, amely mellett megtalálták az ugyancsak német, 7,5 centiméteres tüzérségi hüvelyt is. Az eszközöket a katonák elszállították a Nagykállóhoz legközelebb eső robbantási területre, hogy megsemmisítsék azokat.

Vidéken ritkábbak az ilyen esetek, Budapesten viszont gyakran előfordul, hogy építkezés során bombát találnak a munkások. Legutóbb épp egy hatalmas robbanótest okozott riadalmat Angyalföldön. Harci fegyverre azonban nemcsak a szárazföldön bukkanhatnak: a nyáron például a Dunából húztak ki egy 100 kilós rombolóbombát.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.