A Széchenyi- és Prima Primissima díjjal kitüntetett, a Magyar Érdemrend nagykeresztjével elismert kutató,  Csíkszentmihályi Mihály 87 éves volt.

A világhírű amerikai–magyar pszichológus, a flow-elmélet megalkotójának halálhírét a kutató hivatalos Facebook-oldalán tették közzé. 

"Sajnálattal közöljük, hogy 2021 október 20-én Prof. Meghalt Csikszentmihalyi Mihaly 87. éves korában. Utolsó napjait otthon töltötte, családja körében" - írták. 

"Csíkszentmihalyi a Flow koncepciójával kapcsolatos munkájáról ismert, optimális tapasztalati állapotot használt, amikor az ember képességei egy helyzet kihívásaival illeszkednek.  Az Optimális Élmény pszichológiája 1990-ben bestsellerré vált (...) Mihalynak éles humorérzéke volt, különösen annak a hajlama, hogy abszurd vagy ironikus megjegyzéseket tett szándékosan impasszív módon. Empatikus természete és visszafogott előadásmódja is meglepte az embereket, és népszerűségének és tartós barátságának egyik oka volt a diákokkal, kollégákkal, olvasókkal" - olvasható ugyanitt.