Meghalt Csíkszentmihályi Mihály

flow pszichológia Csíkszentmihályi Mihály
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Széchenyi- és Prima Primissima díjjal kitüntetett, a Magyar Érdemrend nagykeresztjével elismert kutató,  Csíkszentmihályi Mihály 87 éves volt.

A világhírű amerikai–magyar pszichológus, a flow-elmélet megalkotójának halálhírét a kutató hivatalos Facebook-oldalán tették közzé.

"Sajnálattal közöljük, hogy 2021 október 20-én Prof. Meghalt Csikszentmihalyi Mihaly 87. éves korában. Utolsó napjait otthon töltötte, családja körében" - írták.

"Csíkszentmihalyi a Flow koncepciójával kapcsolatos munkájáról ismert, optimális tapasztalati állapotot használt, amikor az ember képességei egy helyzet kihívásaival illeszkednek. Az Optimális Élmény pszichológiája 1990-ben bestsellerré vált (...) Mihalynak éles humorérzéke volt, különösen annak a hajlama, hogy abszurd vagy ironikus megjegyzéseket tett szándékosan impasszív módon. Empatikus természete és visszafogott előadásmódja is meglepte az embereket, és népszerűségének és tartós barátságának egyik oka volt a diákokkal, kollégákkal, olvasókkal" - olvasható ugyanitt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.