Az előrejelzések szerint péntek este egy több helyen eshet az országban, de hétvégén szerencsére szép időnk lesz. 

A Köpönyeg előrejelzése szerint pénteken erősen felhős, főleg délen borult lesz az ég. A déli tájakon többfelé, máshol csak szórványosan várható eső, záporeső. Estétől azonban jelentősen csökken a felhőzet, a hőmérséklet 10 és 16 fok között alakul. Hétvégén hűvös, de napsütéses idő várható. 

Hétvégén hűvös, de napsütéses idő várható.Forrás: Thinkstock

Szombat
Nemzeti ünnepünk napján délen, délnyugaton erősen felhős lesz az ég, máshol a napsütés mellett sok gomolyfelhő képződik. Csak néhol fordul elő zápor. Gyakran lesz élénk, helyenként erős az északnyugati szél. 10-15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Vasárnap
Az Alföldön ködfoltok, nyugaton rétegfelhők képződnek, melyek a délelőtt folyamán megszűnnek és nagyrészt napos idő alakul ki. Reggel 1, délután 15 fok körül valószínű a hőmérséklet. A reggeli órákban sokfelé lehet talajmenti fagy, illetve 2 méteres magasságban is több helyen fagyhat.

Hétfő és kedd

Nyugodt őszi időre van kilátás mindkét nap, kedden több felhővel. Reggelente fagypont körül alakul a hőmérséklet, délutánonként 12-14°C valószínű. A délkeleti szél gyakran lesz élénk.