Gyomorforgató: 61 éves férfi ejtette teherbe a 11 éves kislányt, szülei megtartatnák vele a babát

kiskorú terhesség erőszak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A szülőknek fogalmuk sem volt, hogy egy igazi szörnyetegre bízták gyermekeiket. 

Egy külföldi lap számolt be a megrázó bűncselekményről. Egy Bolíviában élő házaspárnak munkaügyben La Pazba kellett utazni egy időre, addig lányaikat egy 61 éves ismerősükre bízták. A férfi azonban visszaélt a helyzettel, és megerőszakolta a fiatalabb, 11 éves kislányt.

Mindez csak hónapokkal később derült ki, a kislány nem mondta el szüleinek. Végül úgy tudták meg a szülők, hogy a kislány elmesélte az unokatestvérének, hogy furcsa mozgásokat érez a hasában. A unokatestvér ezt elmondta saját édesanyjának, a lány nagynénjének, aki ezután feljelentést tett a rendőrségen.

Ezután értesítették a 15 és 11 éves lányok családját. Eredetileg arra a döntésre jutottak, hogy megszakítják a terhességet, de azóta meggondolták magukat, és írásban is hozzájárultak a terhesség folytatásához.

Az orvosok nem cselekedhetnek a család akarata ellen, de minden megtesznek azért, hogy a 11 éves lány minél jobban érezze magát a kórházban. Viszont egy jogvédő szervezet szerint a lány nem akar anya lenni, és már megkapta az abortuszhoz szükséges első adag gyógyszert is.

– árulta el Ana Paola García, a bolíviai Women's House jótékonysági szervezet vezérigazgatója.

A Daily Star azt írja, hogy pszichológiai vizsgálat alá fogják vetni a kislányt, és majd csak azután döntenek véglegesen a születendő gyermek sorsáról.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.