Ezeknek a munkavállalóknak kötelezővé tették az oltást: kiderült, mi történik azokkal, akik nem oltakoznak

Forrás: AFP/Angela Weiss -
kötelező oltás koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kötelező az oltás a főváros bentlakásos szociális intézményeiben a munkavállalóknak.

Kötelező a koronavírus elleni védőoltás a főváros bentlakásos szociális intézményeiben a munkavállalóknak - tudatta a Főpolgármesteri Hivatal közleményben csütörtökön.

Kötelező az oltás a főváros bentlakásos szociális intézményeiben a munkavállalóknak - Képünk illusztráció Forrás: AFP/Angela Weiss

A Fővárosi Önkormányzat az érdekképviseletekkel való konzultációt követően általánosságban ugyan nem rendeli el a kötelező oltást, ám

a Fővárosi Önkormányzat a Covid-járvány által leginkább veszélyeztetett bentlakásos szociális intézményeinél - az idősotthonokban és a Budapesti Módszertani Szociális Központ és Intézményeinél - a munkavállalóknak kötelező a védőoltás.

Azok a dolgozók akik az oltást 45 napon belül nem veszik fel - és ezt igazoló egészségügyi okra sem hivatkoznak -, választhatnak az érvényes védettségi igazolványuk bemutatása vagy a fizetés nélküli szabadság között. Az érintett munkavállalók 92,57 százaléka már felvette az oltást - közölte a Főpolgármesteri Hivatal.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.