Kiderült, hogy idén fehér karácsonyunk lesz-e: ezt mondja az előrejelzés

karácsony hír havazás Fehér Karácsony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
 Az előrejelzések alapján idén karácsonykor mindhárom napon esni fog a hó. 

Az utóbbi években sajnos nem adatott meg, hogy élvezzük a havas, hófödte karácsonyi tájat, így maradtak az emlékek, vagy a tévéképernyőn egy-egy film, ami ezt idézhette.

2002-ben volt utoljára, hogy december 24-én este az egész országot vastag hótakaró borította. Így, 19 év távlatából ismét van remény arra, hogy fehér karácsonya legyen az országban mindenkinek. Az Accuweather oldala szerint ugyanis 23-án, 24-én és még 25-én is számíthatunk havazásra!

Az Országos Meteorológiai Szolgálat mérései alapján 1994 és 2014 között csak az esetek negyedében fordult elő olyan alkalom, hogy a Pestszentlőrincen lévő meteorológiai mérőállomáson összefüggő hóréteget mértek. Ehhez képest az ország magasabban fekvő területein természetesen jóval nagyobb eséllyel fordulhat elő fehér karácsony.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.