Hoppá! Megjelentek az első hópelyhek ezen a magyarországi településen

csapadék havazás Börzsöny időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A múlt heti napsütéses és enyhe időjárás után kedden megérkezett az igazi ősz sok esővel, köddel, hideggel és néhol még egy kis hóeséssel is. 

Megérkezett a hidegfront kedden Magyarország fölé, mely több fokos lehűlést hozott, olyannyira, hogy a Börzsönyben elkezdett esni a hó. A hegycsúcson 2,5 fok volt, a hegység fölé benyúlt a fagyos levegő, így az intenzív csapadék és erős szél miatti átkeveredéssel nem olvadt el a levegőben az összes pehely. Egy ideig még havas eső esett, majd a csapadék zöme odébbállt - írja a Blikk.

A Börzsönyben is megjelentek az első hópelyhek. Forrás: kristamonique/pixabay.com

Ugyanakkor a meteorológusok szerint még a Mátra és a Bükk csúcsain is megjelenhetnek az első hópelyhek. Elsőként Bánkútra érkezett meg a tél még októberben, akkor mindenki meglepetésére 30 centis hó esett. De Kékestetőn is havazott, ott 4-5 centi hó hullott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.