Friss hazai adatok: rengeteg új fertőzöttet regisztráltak a hétvégén

COVID-19 halottak száma fertőzöttek száma koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétvégi összesített adatokat közölték: az elmúlt három napban 21 060 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 960 844 főre nőtt a beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 304 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 32 171 főre emelkedett. 

A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 825 775 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 102 898 főre emelkedett. 5286 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 519-en vannak lélegeztetőgépen. Mindenkinek ajánlott a megerősítő harmadik oltás felvétele, aki 4 hónapnál régebben kapta meg az előző oltását, mert a védőoltás után kialakuló védettség - minden vakcina esetében - néhány hónap elteltével gyengül.

A beoltottak száma 5 999 516 fő, közülük 5 774 158 fő már a második oltását is megkapta, 1 millió 594 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették.

A járvány negyedik hullámának felszálló ágában vagyunk, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak, ezért kérik, hogy vegyék fel mielőbb az oltást. A beoltottak kevesebb, mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.