Kifakadt az írónő: Alec Baldwin letartóztatását követeli

Forrás: Guardian/Alec Tabek/AP -
gyilkosság forgatási baleset forgatás éles lőszer Rust (film) Alec Baldwin kellékfegyver
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Lassan egy hónapja történt halálos baleset Alec Baldwin új filmjének forgatásán, de azóta sincs meg a tragédia felelőse.

A Rust című westernt forgatta a stáb, amikor Alec Baldwin mit sem sejtve meghúzta a kellékpisztoly ravaszát. A díszletelemben azonban éles töltény volt. A színész megsebesítette a film rendezőjét, és halálos sebet ejtett az operatőrön, a tehetséges Halyna Hutchinson.

Már többen is megszólaltak az ügyben, nyilatkozott a fegyverszakértő, a segédrendező, a rendező és maga Alec Baldwin is, előrelépés azonban nem történt az ügyben. Emiatt is írhatott most zaklatott hangvételű bejegyzést az amerikai írónő és publicista, Candace Owens - szúrta ki a Bors.

- teszi fel a kérdést Twitteren Candace.

Forrás: Guardian/Alec Tabek/AP

Az írónő azzal folytatja a bejegyzést, hogy szerinte még mindig nem tanulta meg az emberiség, hogy a fegyveres balesetek okozóit, bárki is legyen az, minden esetben le kell tartóztatni. Felidézi például egy rendőrnő, Amber Guyger esetét, aki véletlenül a szomszédja házába ment be, és betőrönek hitte az ott élő férfit, ezért lelőtte. A rendőrt három napon belül letartóztatták és 10 éves börtönbüntetésre ítélték.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.