"Álmomban hallom az áldozataim sikolyát" - négy nőt ölt meg a százhalombattai rém

Forrás: RTL Klub -
életfogytiglan börtön sorozatgyilkos százhalombattai rém
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Balogh Lajos, a százhalombattai rém négy nőt ölt meg a 90-es években, még mindig hallja halálsikolyukat. Tudományos eredményi után remélt egymillió dollárjából szeretné kártalanítani áldozatai szeretteit.

A sorozatgyilkost életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték. Számára nincs olyan éjszaka, mikor ne köszönnének vissza rémtettei. A férfi a BVOP jelenlegi szabályai szerint interjút adhatott a Borsnak, de személyesen nem találkozhattak.

"Éjszakánként minden újraélek, érzem az illatokat, a hangokat. Hallom a megölt lányok halálsikolyát, látom az arcukat" - kezdte az interjút Balogh Lajos.

A sorozatgyilkos öt évvel ezelőtt kezdett kutatni matematika-fizika tárgykörben, önmagára amatőr tudósként tekint.

"Jelentős eredményeket értem el, de akármelik egyetemhez, vagy a Magyar Tudományos Akadémiához fordultam, még csak válaszra sem méltattak, mihelyst meglátták, hogy a levelet a börtönből adtam fel" - mesélte, és úgy véli, felfedezései olyan súlyúak, mintha Leonardo idejében helikoptert vagy űrsiklót épített volna.

Balogh Lajost életfogytig tartó szabadságvesztésre ítélték Forrás: RTL Klub

A százhalombattai rém néhány évvel ezelőtt látott egy dokumentumfilmet, melyben az oxfordi egyetem egyik professzora egy milliárdossal karöltve felajánlott egymillió dollárt annak, aki képes megoldani egy általuk közzétett feladványt.

"Úgy gondolom, hogy megoldottam, de az összegből még nem láttam semmit. Ha megkapnám, akkor sem magamra költeném, hanem az áldozataim családjának adnám" - vallotta Balogh.

A gyilkos ügyét legközelebb 2025-ben veszik elő. Akkor feltételes szabadlábra helyezéséről döntenek, de Balogh bevallotta, nem reménykedik abban, hogy valaha lesz még lehetősége arra, hogy megfürödjön a Balatonban, sőt, úgy gondolja, ő sem helyezné magát szabadlábra. A bírók helyében ő nem merne kockáztatni.

Fiatal lányokra vadászott

A férfi először felesége húgát, a 16 éves Krisztinát ölte meg, később a 13 éves Hajnalka életét vette el, végül két 19 éves futónővel, Zsuzsannával és Adrienn-nel végzett, de magára vállalta saját apja megölését is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.