Nagyon hidegre ébredhetünk szerda hajnalban. 

Kedd
Hajnalban a középső és a délnyugati tájakon még előfordul kisebb eső, majd gyorsan csökken a felhőzet, és az ország nagy részén többórás napsütésre számíthatunk. A Duna-Tisza-közén azonban estig rétegfelhős lehet az ég. Az északnyugati szél élénk lesz. 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet. Hidegfronti hatás érvényesül.

Szerda
Sok napsütésre, hideg, télies időre van kilátás. Reggel szinte országos fagy várható -10 és 0 fok közötti értékekkel, délután is csak +6, +7°C körül valószínű a hőmérséklet. Gyenge lesz a délies szél.

Forrás: Shutterstock

Csütörtök
A ködfoltok feloszlása után általában rétegfelhős lesz az ég. A legtöbb napsütés délen és keleten lehet. A délkeleti szél többfelé megélénkül. 6 és 12 fok közé enyhül a levegő.

Péntek
Erősen felhős vagy borult lesz az ég, és többfelé várható eső, záporeső. Az esti órákban a Bakonyban, illetve a Alpokalján havas eső is előfordulhat. 5-11°C valószínű délután. A délkeleti, majd az északnyugati szél megélénkül.

Hétvége
Folytatódik a borongós idő, és mindkét nap szórványosan lehet eső, záporeső. A délnyugati szelet gyakran kísérik erős lökések. 9-14 fok köré enyhül a levegő - írja a Köpönyeg