védettségi igazolvány oltási igazolás koronavírus koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy gyöngyöshalászi és egy gyöngyösi nő jogosulatlanul juttatott hozzá több személyt védettségi igazolványhoz.

Két Heves megyei nőre csapott le a rendőrség, miután kiderült, hogy többeket jogtalanul juttattak védettségi igazolványhoz. A hatóság 2021. november 23-án hajnalban tartott házkutatást Gyöngyösön és környékén, ahol védettségi igazolványokat, készpénzt, valamint elektronikai eszközöket foglaltak le.

Elfogták az oltási igazolvánnyal üzletelő nőket Forrás: Police.hu

A rendőrök elállítottak egy 41 éves orvosi asszisztenst és a 47 éves segítőjét, akik ellen védettségi igazolással való visszaélés, valamint vesztegetés elfogadásának bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A két nő 2021 májusa és júliusa között – az eddigi információk alapján – közel 90 személynek állított ki hamis és valótlan tartalmú, védőoltásról szóló igazolást, és ugyancsak valótlan adatokat rögzítettek egy központi rendszerben, ezáltal a megrendelők később jogosulatlanul jutottak hozzá védettségi igazolványukhoz.

A gyanúsítottak az igazolás kiállításáért, közvetítő személyeken keresztül akár 50.000 forintot is kaptak,

amit egymás között szétosztottak. A gyöngyöshalászi és a gyöngyösi lakost a nyomozók őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásuk indítványozására.

A bűncselekménnyel összefüggésben további 16 személlyel szemben indult büntetőeljárás - írja a Police.hu.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.