Támadnak a banki csalók: ha erről a számról hívnak, ne vedd fel a telefont!

Forrás: Shutterstock -
telefonszám internetes vásárlás banki csalás OTP csalás ne vedd fel
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Leginkább az OTP nevében telefonálnak a csalók, akik azt kérik, hogy ellenőrizzük le velük a bankkártya adatokat.

Egyre többen jelzik az OTP ügyfelei közül, hogy banki csalók környékezték meg őket. A csalók azzal az ürüggyel telefonálnak, hogy gyanús internetes fizetést észleltek és azt kérik, hogy ellenőrizzük le együtt a bankkártya adatokat, illetve töltsünk le egy applikációt, amin keresztül vissza tudja utalni a bank a kérdéses összeget.

Csalók e-mailben és telefonon próbálják elérni, hogy megadjuk nekik a bankkártya adatainkat. Forrás: Shutterstock

A Bors információi szerint a csalók a +36 1 636 63 88 budapesti telefonszámról jelentkeznek be, így ha erről a számról érkezik egy hívás a telefonunkra, a legjobb, ha fel sem vesszük.

- közölte az OTP bank sajtóosztálya, akik azt kérik, ha valakit kár ér, az mindenképpen tegyen bejelentést az alábbi linken: https://www.otpbank.hu/portal/hu/Adathalaszat. Arra is felhívták a figyelmet, hogy az OTP Bank soha nem kér ügyfeleitől személyes adatokat, belépési vagy PIN kódokat, soha nem kéri, hogy töltsenek le vagy telepítsenek ismeretlen forrású programokat saját eszközeikre.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.