Megérkezett a hó az országba, azonban nem mindenhol élvezhetjük még a fehér táj látványát. Sokfelé sajnos inkább zivatarra, záporra kell készülnie az embereknek.

Ma átmenetileg mindenütt felszakad a felhőzet, kisüt a nap, majd estétől nyugat felől elkezd beborulni az ég. Ma estig csak kevés helyen lehet gyenge eső, majd hajnaltól észak felől többfelé elered az eső. A délnyugati szél délutánig csak kevés helyen, ezt követően azonban ismét nagyobb területen erősödhet meg. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 4 és 11 fok között alakul.

Fotó: Szabó Gábor - Origo

Csütörtökön sokfelé várható kiadós csapadék, a legtöbb esőre a Dunántúl délnyugati és középső területein lehet számítani. Az északi hegycsúcsokon havazhat. Csütörtökön fokozatosan mindenütt északnyugatira fordul a szél, ami ezzel együtt átmenetileg gyengül is, erős szél csak késő estétől lehet újra a Dunántúlon. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 8 fok között valószínű. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön az ország északi felén 5 és 8, délen 9 és 14 fok között alakul - írja a met.hu.