A séf nem figyelt oda a pásztorpitébe került hús minőségére, ezzel 31 embert juttatott kórházba. Egy ember olyan súlyos állapotba került, hogy végül életét vesztette.

A szörnyű tragédia néhány évvel ezelőtt történt egy brit faluban: kedden hozták meg az ítéletet. Egy helyi gyülekezet közösen indult vacsorázni a közeli étterembe, ahol mindenki pásztorpitét rendelt - írja a Bors.

A 35 fős társaságból 31 vendéget súlyos állapoban szállítottak kórházba, egyikük pedig meghalt. A társaságból három fő nem betegedett meg, ők vegetáriánus verzióban kérték ki a pitét.

A kivizsgálás során kiderült, hogy az étterem séfje hibázott. A 40 éves John Croucher bevallotta, hogy az incidens előtti napon tette a hűtőbe az alufóliába csomagolt húsadagot, amiből másnap vacsorát készített a társaságnak. A nagy rohanás miatt nem ellenőrizte, hogy megfelelően volt-e hőkezelve a hús. 

Az étel miatt elhunyt idős férfinak belső vérzése lett hústól, a többieket ételmérgezéssel szállították kórházba. A főszakácsot négy hónap felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték.

Pásztorpite, illusztrációForrás: The Famous Grouse