Rossz hír a rendezvényszervezőknek: a karácsonyi céges bulik háromnegyedét lemondták

Forrás: Image Source/Dreampictures -
rendezvényszervező karácsonyi buli Céges buli koronavírus év vége rendezvény
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Idén ősszel már úgy tűnt, hogy újra beindul a rendezvényszezon, a járványhelyzet romlásával azonban elkezdődött a lemondási hullám. Jelenleg úgy tűnik, hogy csupán a tervezett rendezvények 20-25 százalékát fogják megtartani. 

A koronavírus nagyon megtépázta a rendezvényszervezés ágazatát. Utoljára 2019-ben lehetett rendes karácsonyi bulikat tartani, aztán berobbant a koronavírus-járvány és a cégek rendre mondták le a különböző céges rendezvényeket. Idén ősszel már beérkeztek a nagyobb karácsonyi bulik megszervezésére vonatkozó megbízások, azonban, ahogy romlott a járványhelyzet, úgy mondták le a a bulikat a cégek.

Idén elmaradt a céges partik háromnegyed része. Forrás: Image Source/Dreampictures

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) felmérése szerint jelenleg az év végi időszakra tervezett rendezvények mindössze 20-25 százaléka fog az eredeti tervek szerint megvalósulni - írja a G7.

Horváthné Zsigmond Eszter, a MaReSz főtitkára megerősítette, hogy bár az üzleti rendezvények megtartására nem vonatkoznak a korlátozások, a multinacionális cégek mégis tartózkodnak a nagyobb belső céges események vagy partnerpartik szervezésétől. A MaReSz felmérése szerint reményre ad okot, hogy a lemondott rendezvények több mint 52 százalékát halasztott dátummal, de meg tervezik tartani. A szakma bízik a járvány decemberi tetőzésében, és hogy a következő év elejétől újra felfutóban lesz a kereslet a rendezvények iránt.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.