Idén ősszel már úgy tűnt, hogy újra beindul a rendezvényszezon, a járványhelyzet romlásával azonban elkezdődött a lemondási hullám. Jelenleg úgy tűnik, hogy csupán a tervezett rendezvények 20-25 százalékát fogják megtartani. 

A koronavírus nagyon megtépázta a rendezvényszervezés ágazatát. Utoljára 2019-ben lehetett rendes karácsonyi bulikat tartani, aztán berobbant a koronavírus-járvány és a cégek rendre mondták le a különböző céges rendezvényeket. Idén ősszel már beérkeztek a nagyobb karácsonyi bulik megszervezésére vonatkozó megbízások, azonban, ahogy romlott a járványhelyzet, úgy mondták le a a bulikat a cégek. 

Idén elmaradt a céges partik háromnegyed része.Forrás: Image Source/Dreampictures

A Magyarországi Rendezvényszervezők és -szolgáltatók Szövetsége (MaReSz) felmérése szerint jelenleg az év végi időszakra tervezett rendezvények mindössze 20-25 százaléka fog az eredeti tervek szerint megvalósulni - írja a G7.

Horváthné Zsigmond Eszter, a MaReSz főtitkára megerősítette, hogy bár az üzleti rendezvények megtartására nem vonatkoznak a korlátozások, a multinacionális cégek mégis tartózkodnak a nagyobb belső céges események vagy partnerpartik szervezésétől. A MaReSz felmérése szerint reményre ad okot, hogy a lemondott rendezvények több mint 52 százalékát halasztott dátummal, de meg tervezik tartani. A szakma bízik a járvány decemberi tetőzésében, és hogy a következő év elejétől újra felfutóban lesz a kereslet a rendezvények iránt.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!
Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!