Egy karácsonyi buli miatt újabb korlátozásokat vezetnek be, rettenetesen gyorsan terjed a koronavírus Norvégiában

Forrás: NurPhoto via AFP/Celestino Arce/NurPhoto/Celestino Arce -
omikron variáns karácsony korlátozások omikron Norvégia koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Újabb korlátozásokat jelentett be a norvég kormány a koronavírus gyors terjedése miatt. Egy 120 fős karácsonyi buli után 50 fertőzöttet találtak, köztük pedig vannak olyanok is, akiket a dél-afrikai variáns betegített meg.

Egy oslói karácsonyi buli 120 résztvevője közül 50-en megbetegedtek a múlt héten, ezért döntött úgy a norvég kormány, hogy újabb korlátozásokat vezetnek be. A fertőzöttek közül öten az omikron variánstól betegedtek meg.

Illusztráció Forrás: NurPhoto via AFP/Celestino Arce/NurPhoto/Celestino Arce

A Norvégiába utazóknak péntek óta kötelező koronavírus-tesztet elvégeztetniük az országba érkezéskor, függetlenül attól, hogy kaptak-e védőoltást. A határátkelők többségén tesztállomásokat állítottak fel, ahol pedig még sincs ilyen, ott 24 órán belül máshol kell elvégezni a tesztet, és ez esetben gyorsteszt is elegendő. A tesztelési kötelezettség alól kivételt képeznek a határon ingázók, a légitársaságok személyzete és a hivatásos gépjárművezetők.

Más, koronavírus elleni intézkedéseket is szigorítanak Norvégiában, különösen regionális szinten. Ingvild Kjerkol egészségügyi miniszter pénteken közölte: szigorúbb intézkedésekre van szükség a koronavírus omikron variánsa terjedésének késleltetése érdekében. A cél a helyzet ellenőrzés alatt tartása, az új vírusváltozattal kapcsolatos ismeretek bővítése és az egészségügyi rendszer túlterhelésének elkerülése.

Norvégia sokáig viszonylag jól átvészelte a világjárványt, de idén ősz óta a koronavírusosok száma az országban meredeken emelkedett. Jelenleg az ad aggodalomra okot, hogy egy oslói előkarácsonyi parti után találtak omikronos eseteket, majd összesen 50 pozitív koronavírusos fertőzést azonosítottak a rendezvény következtében.

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.