Két ember is a pusztító tűzben vesztette életét: hiába jött a segítség, már nem tudták őket megmenteni

Forrás: Dreamstime -
halál tűzeset tragédia lakástűz Budapest Dudar borzalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétfőről keddre virradó éjszaka két ember is egy tűzben vesztette az életét.

Hétfőn este háromnegyed 11-kor érkezett a jelzés a katasztrófavédelemhez, amely szerint kigyulladt egy épület a Veszprém megyei Dudaron, a Kiss Imre utcában.

Egy ikerház nyolcvan négyzetméteres lakása alatti pincében keletkezett a tűz.

Az esethez négy tűzoltó vonult egy járművel. A tűzoltók kiérkezésekor a negyven négyzetméteres, lakásként berendezett pince egyik húsz négyzetméteres szobájában lévő mikrohullámú sütő, annak szekrénye, a benne lévő ruhák és elektromos vezetékek égtek három négyzetméteren.

Képünk illusztráció Forrás: Dreamstime

A pincében kialakított lakrészben egy idős ember lakott, akit a tűzoltók kiérkezése előtt egy rokona próbált kimenteni. A tűzoltók a lakrész bejáratánál találtak rá, az életét azonban már nem tudták megmenteni. A halálát füstmérgezés okozhatta.

Kedd hajnalban fél három körül érkezett a jelzés, amely szerint Budapest tizenötödik kerületében kigyulladt egy ház melléképülete. A Damjanich János utcai házhoz két járművel tíz tűzoltó vonult.

A száz négyzetméteres, életvitelszerűen lakott melléképületben körülbelül ötven négyzetméteren pusztított a tűz, a szőnyeg és különféle bútorok égtek.

A tűzoltók az oltási munkálatok közben a kályha mellett találták meg a ház lakójának holttestét. A gyors beavatkozásnak köszönhetően a melléképülettel egybeépített főépületre nem terjedt át a tűz.

A katasztrófavédelem mindkét tűz keletkezési körülményeit vizsgálja - írja a Katasztrófavédelem.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.