Ítéletidő csap le az országra: nem sok jóra számíthatunk a következő napokban

eső időjárás-előrejelzés karácsony csúszásveszély időjárás ónos eső csúszás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A karácsonyi hétvége nem lesz a legkellemesebb, már ami az időjárást illeti.

Eleinte változóan felhős, párás idő lesz ködfoltokkal; majd beborul az ég. Délen sokfelé várható eső, az ország középső sávjában csak elszórtan lehet kisebb eső, szitálás; míg északon havas eső, hó is lehet. Eleinte a délnyugati, majd az északkeleti szél élénkül meg. 1 és 10 fok között alakul a hőmérséklet, délen lesz a legenyhébb idő.

Karácsony második napján a nap első felében csökken a felhőzet, északkeleten a nap is előbukkanhat. Délután délnyugat felől újabb csapadéktömb érkezik, melynek hatására egyre többfelé várható eső, amit az Alpokalján, majd ÉNy-on máshol is havazás válthat fel. Északkelet felől átmenetileg hidegebb levegő érkezik hazánk térségébe: délután -1 és +7 fok közötti értékeket mérhetünk, a maximum a délelőtti órákig beáll, majd lehűlés valószínű.

Hétfőn eleinte sokfelé várható kiadós esőzés, északnyugaton, északon havazás; majd nyugat felől csökken a felhőzet - ezzel egyidejűleg sűrű ködfoltok képződnek. 0, +6 fok várható -írja a köpönyeg.

Az ország több területén ónos eső várható. Forrás: Időkép/Páncél Géza

Hangolódj a karácsonyra a Life.hu-val!

Szuper ünnepi receptekkel, mutatós, de egyszerűen elkészíthető dekorációkkal és ajándékötletekkel vár a Life.hu karácsonyi rovata. Készülődj velünk az év legszebb időszakára!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.