Komoly pusztítást végzett az időjárás hazánkban hétfőn

Fotó: Polyák Attila - Origo -
december időjárás ónos eső
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hétfői ónos eső miatt a tűzoltókat háromszázöt helyszínre riasztották, a legtöbb munkát a jég súlyától kidőlt fák, letört ágak adták

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője az MTI-hez kedden eljuttatott közleményében azt írta: utakra, kerítésekre, elektromos vezetékekre, autókra, házakra és vasúti sínekre dőltek az ónos esőtől leszakadt faágak, amelyeket a tűzoltóknak kellett eltávolítaniuk.
A beavatkozások kétharmadára Csongrád-Csanád megyében, egyharmadára pedig Békés megyében volt szükség. Legtöbb munkájuk a tűzoltóknak a Szegeden, Hódmezővásárhelyen, Makón, Békéscsabán, Orosházán és Tótkomlóson volt.

Fotó: Polyák Attila - Origo

A tűzoltók nyolc árokba csúszott és öt elakadt járműnél is beavatkoztak - tették hozzá.
Az elektromos vezetékekre dőlt fák miatt átmenetileg több ezer fogyasztónál szünetelt az áramszolgáltatás - áll a közleményben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.