Karikó Katalin díj Golden Plate Award koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Karikó Katalin biokémikus vehette át a 2021-es Golden Plate Award kitüntetést - közölte a Szegedi Tudományegyetem pénteken az MTI-vel.

Az Academy of Achievement (Teljesítmények Akadémiája) nonprofit oktatási szervezet díját december 23-án, a Los Angeles-i Bel Air Hotelben tartott díszvacsorán vette át Karikó Katalin biokémikus, a Szegedi Tudományegyetem kutatóprofesszora, a Pennsylvaniai Egyetem adjunktusa és a BioNTech cég vezető alelnöke.

Forrás: AFP

A Golden Plate-díjat és az akadémiai tagságot négy Nobel-díjas tudós - Frances Hamilton Arnold, Jennifer Anne Doudna, Robert Joseph Lefkowitz és James Patrick Allison - ajánlásával nyerte el Karikó Katalin.

A Golden Plate-díjat öt - művészetek, közszolgálat, tudomány és felfedezés, üzleti élet, sport - kategóriában adják át. A rangos díjat megkapta már mások mellett Steven Spielberg filmrendező, a Nobel-békedíjas Mihail Gorbacsov, Teller Ede atomfizikus, Bill Gates, a Microsoft Corporation társalapítója, valamint a profi kosaras Michael Jordan is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.