Megerőszakoltak egy beteget a sátoraljaújhelyi kórházban

erőszak Sátoraljaújhely kórház ápoló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A bíroság börtönbüntetésre ítélte azt a sátoraljaújhelyi ápolót, aki megerőszakolt egy beteget a kórházban.

Az ápoló orvosi utasítás alapján infúziós terápiát végezhetett, illetve intravénás injekciót adhatott be. Július 9-én este, éjszakai műszakban dolgozott. Az éjjel folyamán nyugtatót és altatót juttatott az egyik infúziós kezelés alatt álló beteg szervezetébe, hogy vele a későbbiekben szexuális kapcsolatot létesítsen. Ezt követően a vádlott az alvó és védekezésre képtelen állapotba levő sértettel közösült. Eközben a nő magához tért, ellenszegült, mire a vádlott felszólította, hogy ne kiabáljon, aztán távozott a helyszínről.

A bíróság szexuális erőszak miatt 7 év 7 hónap szabadságvesztésre ítélte a férfit, valamint eltiltották az egészségügyben való munkától, és 8 évre a közügyektől. Súlyosbító körülmények számított, hogy ezzel a tettével a férfi aláásta az egészségügyi rendszerbe és a sátoraljaújhelyi kórházba vetett bizalmat.

Az ítélettel szemben az ügyész súlyosbítás, a vádlott és védője felmentés érdekében fellebbezett, így az eljárás a Törvényszéken folytatódik – írja a Miskolci Törvényszék.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.