időjárás-jelentés havazás időjárás mínusz fagy
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kellemes hőmérsékletnek vége: már péntek reggel mínuszokra ébredhettünk, a következő napokban pedig havazás is jöhet.

Péntek

Ragyogóan napos, de hideg téli időre számíthatunk. Kizárt a csapadék. Az északkeleti szél megélénkülhet. Reggel -11, -3, délután -1, +2 fok körül alakul a hőmérséklet.


Szombat

Kettősség jellemzi időjárásunkat: a kb. Baja-Miskolc vonaltól keletre borult idő várható, és egyre többfelé lesz havazás, hószállingózás; ezzel szemben az ország nyugati felén változóan felhős lesz az ég (nyugat felé haladva egyre több napsütéssel) és nem valószínű csapadék. Délkeleten téli útviszonyokra készülhetünk! Fagyos lesz a reggel, és délután is csak kevéssel alakul fagypont felett a hőmérséklet.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock


Vasárnap

A Tiszántúlon reggelig még szállingózhat a hó, majd ködös, rétegfelhős idő valószínű. Nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és a Dunántúlon is lehet hószállingózás, kisebb havazás. A legtöbb napsütés a Duna-Tisza-közén lesz. Az ÉK-i szél megélénkül. 0, +1°C lesz.


Hétfő

Délkeleten és délnyugaton marad a borongós idő, és itt elszórtan lehet hószállingózás, ónos eső, délnyugaton eső is. Az északnyugati szél többfelé megerősödik. +5 fok köré enyhül a levegő.


Kedd

Változóan felhős lesz az ég, csak délutántól növekszik meg erősebben a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű. +3, +4 fok körüli értékeket mutathatnak a hőmérők - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.