Kötelezővé kellene tenni a védőoltást: "Naivitás abban hinni, hogy az omikronnal véget ér a világjárvány" - nyilatkozta a német egészségügyi miniszter

Forrás: Shutterstock -
védőoltás omikron koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az új típusú koronavírus okozta betegség elleni védőoltás kötelezővé tétele mellett érvel a Welt am Sonntag vasárnap megjelenő német napilapnak adott interjúban Karl Lauterbach német egészségügyi miniszter. "El kell fogadnunk, hogy a kötelező oltás sem fog mindenkit elérni, de meggyőződésem, hogy sok oltatlannak be lehetne adni a védőoltást, ha meghoznánk ezt a döntést" - fogalmazott.

A miniszter abban bízik, hogy a kötelező oltással a lakosságot védetté lehet tenni a jövőre nézve.

"Nem kerülhetünk olyan helyzetbe, hogy van egy csalókán jó nyár, aztán ősszel jönnek az új variánsok meglepetései, úgy, hogy sokan nem védettek ellenük, mert akkor kezdődik minden elölről" - magyarázta Lauterbach.

Forrás: Shutterstock

Karl Lauterbach szerint hiába okoz enyhébb tüneteket az omikron variáns, gyorsabban terjed, és korántsem jelenti azt, hogy ha valaki elkapja, akkor védett lesz a következő mutációval szemben.

"Naivitás abban hinni, hogy az omikronnal véget ér a világjárvány" - tette hozzá.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.