Gyászol a Budapesti Operettszínház

Forrás: Shutterstock -
gyász Budapesti Operettszínház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt Bíró Attila. A a karmester 89 éves volt. A hírt a Budapesti Operettszínház közölte a Facebookon.

"Mély fájdalommal tudatjuk, hogy a magyar zenés színházi élet pótolhatatlan, örökifjú karmestere, Bíró Attila életének 90. évében elhunyt.
Bíró Attila zongoraművész, karmester és zeneszerző hat évtizedes pályájából 1970-től 17 évet a Fővárosi Operettszínházban töltött karmesterként.
Olyan színészlegendákkal dolgozott együtt karmesterként vagy zongoristaként, mint Básti Lajos, Gábor Miklós, Mensáros László, Feleki Kamill, Latabár Kálmán, Honthy Hanna, Sárdy János, Petress Zsuzsa, Csákányi László, Agárdi Gábor, Bessenyei Ferenc, Tomanek Nándor, Tyll Attila, Avar István stb.
A Budapesti Operettszínházban 2016 októberében több évtizedes művészi teljesítménye és a magyar operett népszerűsítéséért végzett áldozatos munkája elismeréseként a Musica Hungarica Kiadó nagydíját vehette át.
A Budapesti Operettszínház vezetése, társulata és valamennyi munkatársa részvétét és együttérzését fejezi ki az elhunyt családjának" - írták.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.