Ahogyan mi is beszámoltunk róla, Dr. Lestár Ferenc éppen ügyeletes volt, amikor egy, a vizsgálatra érkező házaspár megtámadta,  és verekedés alakult ki közöttük. A verekedés oka az volt: az orvos nem vállalta, hogy ügyeleti ellátás keretein belül állítsa be a nő vérnyomását. Az izmos dokit nem kellett félteni, megvédte magát, ám a bunyóban súlyosan megsérült az őt megtámadó férj.

 Az eset miatt vizsgálatot indított az Inter-Ambulance Zrt., a település ügyeleti orvosi ellátását végző cég - írja a Bors.

Az ügyben kedden Dr. Zacher Gábor, a szervezet szakmai igazgatója tartott sajtótájékoztatót, ahol elmondta, hogy többen panaszkodtak már az orvos vitatható stílusára, de hivatalos panaszt sosem kaptak, így korábban semmiféle konkrét ügyét nem tárgyalták.

Kiderült, tovább praktizálhat-e az orvos, aki összeverekedett egy házaspárral a fóti ügyeleti rendelésenForrás: Földesi Máté

Felettesei arról sem tudtak, hogy Dr. Lestár Ferencet egy kolléganője bántalmazásáért korábban 1 év 6 hónap felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték.