Borzalmas tragédia helyszíne lett szerdán hajnalban a Váci út Budapesten. Az egyik társasház erkélyének kőkorlátja kiszakadt és egy nő zuhant a járdára.

A harmadik emeleti lakásban egy fiatal pár tartott baráti összejövetelt. Jó hangulatban beszélgettek, amikor hajnal három körül ketten kiléptek az erkélyre. Egy 53 éves nő nekitámaszkodott a kőkorlátnak, ami azonnal kimozdult a helyéről és magával rántotta a mélybe, 12 métert zuhant a járdáig. A másik személynek az utolsó pillanatban sikerült visszalépnie a lakásba.

A korlát magával rántotta a nőtForrás: MTI/Mihádák Zoltán

A lakás bérlője azonnal lerohant az utcára, hogy barátja mellett legyen. A 28 éves fiú tartotta a nőben a lelket és ő fogta a kezét, amíg a hölgy meg nem halt. Az esetről a férfi képtelen volt nyilatkozni, annyira megviselte a tragédia, az édesanyja beszélt a történtekről a Borsnak.

Ha találkoznak a fiammal, legyenek vele tapintatosak, mert ő egy igazi hős! Természetesen nagyon megviselték a történtek, nem tudom, mikor lesz képes feldolgozni az ismerőse elvesztését. Igazi férfiként, felelősen viselkedett.

A barátok azonnal értesítették a mentőket, de az erkélyről kizuhant nőn már nem lehetett segíteni.