Ma 24 éve, hogy a gyulai Szathmáry Nikolett eltűnt. A hétéves kislány eltűnése, majd meggyilkolásának híre az egész országot megrázta. 

A kislány holttestére eltűnése után három évvel találtak rá a városszéli csatorna mellett egy kék nejlonzsákban. A gyilkost ma is keresi a rendőrség.

"Hétéves volt a kislányom, amikor hazaindult az iskolából, de soha nem érkezett meg. Még mindig nem tudtam elfogadni, hogy elveszítettem. Számomra mindig az az ártatlan, mosolygós kislány marad, akinek utoljára láttam őt. És nem akarok arra gondolni, hogy bánthatták, kínozták" - mondta nagyot sóhajtva az atv.hu-nak Iszály-Szilágyi Edit. Hozzátette, ma, január 14-én délután négykor emléksétára indul, amire hív mindenkit, aki ismerte, szerette, kereste Nikit.

1998. január 14-én, Szathmáry Nikolett délután négy órakor kilépett a gyulai művelődési ház épületéből, de sajnos soha nem ért haza. Hogy mi történt vele út közben, senki sem tudja. Az édesanyát több, mint 150 jósnő és látó kereste meg, de a többségük csaló volt, csak át akarták verni.

"A kislányomtól nem csak az életét vették el, hiszen annyi csoda várt még rá: az első szerelem, a család, a néptánccal járó színpadi sikerek. Ettől mind megfosztotta a gyilkosa" – magyarázta az anya.

 "Korábban teremőr voltam a helyi múzeumban, nyugdíjasként már csak egy célom van: megtalálni a lányom gyilkosát. Most épp az unokámért indulok az iskolához, ő már tízéves. És Niki példájából okulva soha nem indul egyedül haza a tanítás végén."