Kiderült! Detoxikálás után rágyújtó nő okozta a tüzet és egy ember halálát a Szent Imre kórházban

Fotó: Polyák Attila - Origo -
halál tűz tragédia Szent Imre Kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ahogyan arról mi is beszámoltunk, vasárnap reggel tűz ütött ki a budapesti Szent Imre kórházban. Egy fiatal nő életét már nem tudták megmenteni. Most az is kiderült, hogy mi okozta a tüzet. 

Az életmentést szolgáló orvosi oxigén ölhetett a budapesti Szent Imre kórházban a hétvégén – tudta meg a Blikk.

A tüzet okozó negyvenes éveiben járó nőt részegen vitték be a csempével burkolt detoxikáló helyiségbe vasárnap hajnalban. A lap információi szerint mivel állapota miatt teljesen magatehetetlen ember nem számít beszámíthatatlannak, ezért nem vették el tőle a személyes tárgyait. Így, amikor a nő a reggeli órákban magához tért, kijózanodott, nyomban rágyújtott egy cigarettára - mesélte az egyik kórházi dolgozó.

Azonban a zárt helyiség levegőjébe juthatott abból a tiszta oxigénből is, amit az intenzív osztályon használnak a betegek lélegeztetésére, ezért keletkezhetett hirtelen akkora tűz, amitől a fiatal nő a helyszínen életét vesztette.

Kiderült: Ez okozta valójában a tüzet a Szent Imre kórházban Fotó: Polyák Attila - Origo

"Az úgynevezett orvosi vagy tiszta oxigén lobbanást ugyan nem okoz, de rendkívül nagy mértékben gyorsítja az égés folyamatát. Egy oxigénben dúsabb levegőnél sokkal hamarabb válik égéssé mondjuk egy parázs. A kórháztüzeknél legtöbbször akkor szokott történni hasonló, amikor egy beteg például elalszik, és a nem megfelelően elnyomott cigarettacsikk hirtelen tüzet okoz" – magyarázta a lapnak Korbuly Tamás tűzvédelmi tanácsadó.

"Hallottam, hogy valami sípol fél nyolc körül, de azt hittem, csak egy mentőautó tolat. De aztán dörömbölni kezdett az egyik nővér az ajtón, hogy tűz van.

A földszinti lépcsőház felől és két másik oldalról is dőlt be a füst, ezért csak fölfelé, körbe tudtam menekülni" – tette hozzá az egyik kórházi alkalmazott.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.