pekingi téli olimpia Gyurta Dániel koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ezidáig 119 sportolónak, illetve közreműködőnek lett pozitív a koronavírustesztje a pekingi téli olimpián. A kiadott közlemény szerint a résztvevőket, a személyzetet és a médiát elkülönítették a nyilvánosságtól. Szombaton 34, vasárnap 37 esetet regisztráltak, a legtöbbet az érkezők között a repülőtéren.

„Annak ellenére, hogy nem ilyennek képzeltem az olimpiát, örömmel látom, hogy jól működnek a protokollok" – mondta a finn Emma Terho, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság tagja, a sportolói bizottság elnöke, akinek ugyancsak pozitív lett a tesztje a repülőtéren, a hétvége óta pedig karanténban van.

A koronavírus-járvány miatt védőöltözetet viselő dolgozók fogadják a 2022-es pekingi téli olimpiára érkező utasokat Forrás: MTI/EPA/Dzson Hon Kjun

A vírus sok versenyző számítását áthúzza, sportolónk, Gyurta Dani például nem is vehet részt a versenyen. "Ember tervez, az olimpia ugrik. Sajnos a ma délelőtt kézhez kapott pozitív tesztem azt jelenti, hogy holnap nem tudok elindulni a NOB közgyűlésre és a téli olimpiára Pekingbe. A szabályok szerint már későbbi felépülés után sem lesz lehetőségem elutazni. Egyelőre úgy tűnik nem úszom meg tünetek nélkül, sajnos gyorsan jött, és eléggé levert vagyok tőle" - írta a közösségi oldalán a minap.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.