25 méter magas templomtorony égett ki Ajkán: óriási károkat okozott a tűz

tűzeset harang tűz templomtorony
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Teljesen kiégett egy szombat este keletkezett tűzben az ajka-tósokberéndi katolikus templom harangtornya, és az oltáshoz használt víz is károkat okozott az épületben - közölte a Veszprémi Érsekség vasárnap.

A tűzben a Szent István király templom 25 méter magas és hat méter átmérőjű tornya teljesen kiégett és a harangokat tartó szerkezet is súlyosan károsodott. A három harang a helyén van, azonban megsérülhettek.

A tájékoztatás szerint a templom belsejében a tűz nem okozott nagy károkat. Az oltáshoz használt jelentős mennyiségű víz azonban befolyt a templomtérbe, ahol a tűzoltók egy kisebb gödröt ástak, majd az abba összegyűlt vizet nagy teljesítményű szivattyúval távolították el.

A közleményben Udvardy György veszprémi érsek jelezte, hogy az elmúlt hetekben nem történtek munkálatok a templomban. Az érsek a főegyházmegye honlapján közzétett videóban elmondta: a vasárnapi szentmisét a templom közelében lévő ifjúsági házban tartották.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.