Ugye nem ettél belőle? Szennyezett az Aldi terméke: daganatos megbetegedést okozhat

Forrás: Shutterstock -
Aldi szennyezett élelmiszer termék fogyasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az Aldi azonnal visszahívta az egyik termékét, mert szennyezett, és emberi fogyasztásra nem alkalmas. 

Az Aldi hivatalos weboldalán olvasható, hogy egy citromos ízesítésű jégkrémjüket elővigyázatosságból visszahívták. Erre nem először kerül sor, hiszen az áruházlánc már egyszer, decemberben visszahívta ugyanezt a termékét. Azzal indokolták a visszahívást, hogy a jégkrém mintájában kis mértékben kimutatták az etilén-oxid jelenlétét, ami a jégkrém stabilizátor alapanyagából származik.

Forrás: Shutterstock

Az Aldi azt közölte a weboldalán, hogy a termék rövidtávú fogyasztása nem jár számottevő kockázattal, de nagyobb mennyiségben növelheti a daganatos megbetegedések kialakulásának esélyeit. Arra kérnek mindenkit, hogy aki már vásárolt a termékből, az ne fogyasszon belőle. Egyébként nemcsak ennél a terméknél fordult elő ilyen probléma, hanem korábban egy bio müzlit is visszahívtak az Aldi polcairól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.