VI. Fülöp spanyol király megfertőződött a koronavírussal - közölte a királyi ház szerdán Madridban.

A tájékoztatás szerint az uralkodón kedd este jelentkeztek enyhe tünetek és a szerda reggel elvégzett teszt pozitív eredményt mutatott. VI. Fülöp a következő hét napot karanténban tölti, követve a spanyol egészségügyi hatóságok által felállított szabályokat - olvasható a közleményben. Az 54 éves uralkodó hivatalos programjait felfüggesztik erre az időszakra, de mivel jó egészségi állapotban van, a rezidenciájáról ellátja a feladatait.
A közlemény kitért arra, hogy Leticia királyné és lányuk, Zsófia infánsnő nem tapasztalt tüneteket, így őket nem érinti a karantén, folytatják tervezett napi feladataikat.

VI. Fülöp spanyol király a következő hét napot karanténban töltiForrás: AFP/Gabriel Bouys

A spanyol sajtó néhány nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy a spanyol uralkodó 84 éves apja novemberben esett át a fertőzésen Abu Dzabiban. Titokban tartották azt is, hogy I. János Károlynak kórházi ellátásra volt szüksége a fertőzés miatt.
A volt király másfél éve költözött az Egyesült Arab Emírségekbe, miután a spanyol legfelsőbb bíróság ügyészi hivatala nyomozást indított ellene szaúdi vasútépítésből származó illegális jutalék, ismeretlen eredetű bankkártyák használata, valamint eltitkolt külföldi vagyon gyanúja miatt.