A királyi családot sem kíméli a koronavírus: beteg lett az uralkodó

Forrás: Shutterstock -
betegség VI. Fülöp király karantén koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
VI. Fülöp spanyol király megfertőződött a koronavírussal - közölte a királyi ház szerdán Madridban.

A tájékoztatás szerint az uralkodón kedd este jelentkeztek enyhe tünetek és a szerda reggel elvégzett teszt pozitív eredményt mutatott. VI. Fülöp a következő hét napot karanténban tölti, követve a spanyol egészségügyi hatóságok által felállított szabályokat - olvasható a közleményben. Az 54 éves uralkodó hivatalos programjait felfüggesztik erre az időszakra, de mivel jó egészségi állapotban van, a rezidenciájáról ellátja a feladatait.
A közlemény kitért arra, hogy Leticia királyné és lányuk, Zsófia infánsnő nem tapasztalt tüneteket, így őket nem érinti a karantén, folytatják tervezett napi feladataikat.

VI. Fülöp spanyol király a következő hét napot karanténban tölti Forrás: AFP/Gabriel Bouys

A spanyol sajtó néhány nappal ezelőtt hozta nyilvánosságra, hogy a spanyol uralkodó 84 éves apja novemberben esett át a fertőzésen Abu Dzabiban. Titokban tartották azt is, hogy I. János Károlynak kórházi ellátásra volt szüksége a fertőzés miatt.
A volt király másfél éve költözött az Egyesült Arab Emírségekbe, miután a spanyol legfelsőbb bíróság ügyészi hivatala nyomozást indított ellene szaúdi vasútépítésből származó illegális jutalék, ismeretlen eredetű bankkártyák használata, valamint eltitkolt külföldi vagyon gyanúja miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.