Ekkor köszönt be hozzánk a tavasz: kiderült, meddig fog tartani

Fotó: Koncz Márton - Origo -
eső tavasz időjárás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A következő napok időjárása sok jóval kecsegtet, ugyanakkor sajnos nem fog sokáig tartani. Csütörtökön és pénteken a hőmérséklet biztosan tavaszias lesz, hétvégén azonban már borús, felhős és hűvösebb időre kell számítanunk.

Szerda


A hajnali esők után nyugat felől csökken a felhőzet, az ország legnagyobb részén kisüt a nap. Újabb felhősödésre csak estétől számíthatunk. A délnyugati szél megélénkül. A hőmérséklet délután 10°C körül alakul.

Csütörtök


Reggel északon várható több helyen eső, majd a felhőátvonulásokból elszórtan (de főleg északkeleten) fordulnak elő záporok (este a hegyekben hózáporok is lehetnek). Megerősödik, olykor viharossá fokozódik az északnyugati szél. 9-15 fok közötti értékeket mérhetünk.

Ilyen idő várható a következő napokban - Képünk illusztráció Fotó: Koncz Márton - Origo

Péntek


Az erős északnyugati szél hatására tovább csökken a felhőzet, délelőtt sok napsütés várható. Délután nyugat felől megnövekszik a fátyolfelhőzet, de ebből eső nem alakul ki. 9-14 fok valószínű.

Hétvége


Erősen felhős, vagy borult lesz az ég. Mindkét nap főleg a reggeli órákban fordulhat elő eső, zápor. A maximumok 9 fok körül várhatók - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.