Egy 37 éves magyar nő holttestére bukkantak Hollandiában az észak-hollandiai Orvelte település melletti csatornában, egy tetőcsomagtartóban. Sajtóértesülések szerint Évát drogbáró férje ölhette meg, mert félt, hogy a nő lebuktatja.

Egy járókelő vette észre az észak-hollandiai Orvelte település melletti csatornában úszó tetőcsomagtartót, és azonnal értesítette a hatóságokat. Kiderült, hogy egy régóta eltűnt magyar nő holttestét rejti a tároló. Sajtóértesülések szerint a 37 éves Évát drogbáró férje ölhette meg, mert attól tartott, hogy a nő feljelenti őt a rendőrségen. A Bors megtalálta a nő édesapját, aki elmondta, évek óta nem tudta elérni a lányát.

Képünk illusztrációForrás: Shutterstock

"A jövő héten megyünk Hollandiába a magyar nagykövethez és a konzulhoz, hogy az ilyenkor szokásos ügyeket elintézzük. A szakértők még vizsgálják a halál pontos okát, körülményeit és idejét. Találgatni nem szeretnék, engem csakis az igazság érdekel. 2020 januárjában tettem a rendőrségen bejelentést, hogy semmilyen módon nem érem el a lányomat. Biztos vagyok benne, hogy a férje fogva tartotta, hiszen Évára nem volt jellemző, hogy eltűnjön" - mondta a gyászoló apa. 

Egy brutális, elmebeteg pszichopatának tartottam. Hiába próbáltam a lányomat megvédeni tőle. Éva 2019-ben hazajött. Egy ideig nálam lakott, aztán kibérelt egy lakást. A férfi utánajött, megtalálta és nagyon megverte. Hiába tiltották ki Magyarországról, hiába volt vele szemben távoltartási végzés érvényben, semmi sem állította meg. Csakis pszichikai vagy fizikai erőszakkal vehette rá a gyermekemet, hogy ismét kimenjen vele Hollandiába" - tette hozzá. Elmondta, érezte, hogy nem fogja viszontlátni gyermekét.

"A szülői szív mindent megérez a gyermekével kapcsolatban. Már rég kiutaztam volna, hogy Éva mellett legyek, de a járványhelyzet miatt nem tehettem. Szerettem volna személyesen megkeresni a lányomat" - mondta. 

Meggyőződésem, hogy azért kellett meghalnia, mert újra el akarta hagyni, ez a vadállat pedig attól tartott, hogy kitálal a rendőrségnek. Jan kemény drogdíler volt és féltette a birodalmát. A holland lapokat viszont be fogom perelni, ugyanis a halott gyermekemet rágalmazzák. Egyes kinti orgánumok azt állítják, hogy prostituáltként és kábítószer-kereskedőként dolgozott, de ebből egy szó sem igaz" - szögezte le. Éva és férje két kiskorú gyereket neveltek, de a gyámhatóság 2019-ben kiemelte a családból Roxánát és az ifjabb Jant. Jelenleg egy védett házban élnek, de a nagypapa szeretné, ha hozzá kerülhetnének.