A magyarországi evangélikus egyház arra kéri híveit, hogy segítsék a menekülteket

Fotó: Koncz Márton - Origo -
Ukrajna Orosz-ukrán háború Magyarországi Evangélikus Egyház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyarországi Evangélikus Egyház Zsinata arra kéri híveit és intézményeit, hogy vegyenek részt az Ukrajnában dúló háború miatt menekülni kényszerülők megsegítésében.

Azt írták: Ukrajna orosz megszállása miatt mind a hazájukban maradók, mind a menekülni kényszerülők humanitárius segítségre szorulhatnak.

A krízishelyzetben lévők gyors és hatékony támogatásához elengedhetetlen az igények felmérése és a segítség koordinálása. Ezért az egyház vezetése arra kéri országos irodáját, hogy az egyházzal kapcsolatban álló segítő szervezetekkel és az állami szervekkel együttműködve mérjék fel a segítségnyújtás lehetőségeit - olvasható a közleményben.

Fotó: Koncz Márton - Origo

Az evangélikus hívektől, gyülekezetektől és intézményektől pedig azt kérik, hogy az ukrajnai békéért való imádságok mellett lehetőségük szerint vegyenek részt a segítő munkában szálláslehetőséggel, adományozással, önkéntes munkával és felajánlásaikkal keressék az országos iroda koordinációért felelős munkatársait.

Az emberek segítségét kéri a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.