Árva gyerekek lakóházai mellett csapódott be egy rakéta - Oláh Ibolya is megszólalt

Oláh Ibolya rakéta Orosz-ukrán háború orosz ukrán háború árva gyerekek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szombat reggel rakéta pusztított el egy lakóházat Starobilsk városában. A robbanás közvetlenül az SOS Gyermekfalu központja mellett volt.

Szombaton ostrom alá került Sarobilsk városa. A településre több orosz rakéta hullott, melyek megsemmisítették a lakóházakat. Az egyik rakéta az ottani SOS Gyermekfalu mellett csapódott be, ezzel 177 gyermek és nevelőszülő életét sodorva veszélybe.

A támadások idején a családok az óvóhelyen tartózkodtak, így senki nem sérült meg, de haladéktalanul evakuálni kellett őket a környékről.

"Menekítik Ukrajnából az SOS családokat! Az SOS munkatársai nem fogják magukra hagyni az Ukrajnában rekedt gyerekeket, bármi is történik. A legnagyobb tragédiát élik át másodszorra. Először a szüleiket veszítették el, most az otthonukat, hazájukat. Ők a háború kétszeres árvái. Segíts nekünk biztonságba helyezni őket!" - olvasható az SOS Gyermekfalvak hivatalos Facebook oldalán.

A szörnyű események híre eljutott Oláh Ibolya énekesnőhöz is, aki könnyek között beszélt az eseményekről - írja a Bors.

Oláh Ibolya A Dalban MTVA

"A háború borzalmas dolog, szívszorító látni a családok tragédiáját. Hallottam a gyermekotthon bombázásáról, nagyon elszomorit! Ezek a gyerekek így is bizonytalanságban élnek. Az, hogy menekülniük kell és a hazájukat is el kell hagyni, még reménytelenebbé teszi az életüket. Nagyon együttérzek velük."

A gyerekek evakuálását megkezdték, úgy tudni, hogy az első csapat árva már megérkezett Lengyelországba.

Múlt csütörtökön kezdődött az orosz-ukrán háború, aminek egyre több civil áldozata van. A halottak között egyre több a gyermek, ezúttal egy mindössze hathetes csecsemő vesztette életét a harcok miatt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.