Öt gyermekével menekült el Ukrajnából Ibolya: "Nagyon fáj otthagyni mindent"

Forrás: police.hu -
Oroszország Ukrajna Orosz-ukrán háború menekült család orosz ukrán háború gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az orosz-ukrán háború kirobbanása óta emberek százezrei hagyják el Ukrajnát. Így tett Ibolya is, aki egy másik országban szebb jövőt remél gyerekeinek.

Minden vagyonukat hátrahagyva indulnak el családok Ukrajnából, menekülnek a háború borzalmaitól. Az édesapa sok esetben nem is tarthat velük, a hadköteles férfiak ugyanis nem hagyhatják el a megszállt országot. Ibolya öt gyermekével menekült el Nagyberegből, és nagyon fáj neki, hogy ott kellett hagynia az otthonukat.

Menekültek a budapesti Nyugati-pályaudvaron - Illusztráció Forrás: police.hu

"Öt gyermekem van, nekik nem ilyen jövőt szánok, ezért jöttünk el. Nekünk eddig csak ukrán papírjaink voltak, de most szeretnénk itt, Magyarországon letelepedési engedélyt kérni és munkát találni. Nagyon fájt odahagyni mindent, azt a kis házat, amit egész életünkben építgettünk-szépítgettünk, a kertet a sok zöldséggel és gyümölccsel, meg a jószágainkat, de alig tudtunk magunkkal hozni valamit. Új életet kell kezdenünk, ha nem térhetünk vissza" - mondta könnyek között a Ripostnak az édesanya.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.