Letartóztatták a háziorvost, aki hamisan igazolta a koronavírus elleni vakcina beadását

Forrás: Shutterstock -
védőoltás letartóztatás hamis vakcinaigazolvány hamis koronavírus háziorvos koronavírus elleni vakcina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elrendelte a Kecskeméti Járásbíróság pénteken egy Bács-Kiskun megyei háziorvos letartóztatását, aki a gyanú szerint pénzt fogadott el azért, hogy a koronavírus elleni védőoltás beadása nélkül igazolja betegei védettségét - közölte a megyei főügyész pénteken az MTI-vel.

Gyugyi Csilla tájékoztatása szerint a letartóztatás elrendelésére a szökés, az elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás nehezítésének veszélye miatt volt szükség. A közlemény szerint az orvos ellen többrendbeli vesztegetés elfogadása, valamint védettségi igazolvánnyal visszaélés miatt indult büntetőeljárás.

Azt írták, a háziorvos idén februárban a rendelőjében rendszeresen pénzt fogadott el azért, hogy a Covid-19 vakcina tényleges beadása nélkül igazolja az oltás felvételét.

A háziorvos - asszisztense közreműködésével - valótlanul rögzítette az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér (EESZT) információs rendszerében az oltások beadását.

Illusztráció. Forrás: Shutterstock

Egyetértve az ügyészi indítvánnyal a nyomozási bíró egy hónapra elrendelte a háziorvos letartóztatását. A döntés nem végleges, a gyanúsított és védője fellebbezett ellene, az ügyben a Kecskeméti Törvényszék dönt.

A Baranyai Megyei Rendőr-főkapitányság pénteki tájékoztatása szerint csütörtök hajnalban Jánoshalmán fogták el a doktornőt és asszisztensét.

A rendőrségi honlapon azt írták: a nyomozók mindkét nő lakását és a rendelőt is átkutatták, és lefoglaltak több mint 3 millió forintot, 1000 eurót, regisztrációs nyilatkozatokat, oltási igazolásokat, oltóanyag-ampullákat, telefonokat és laptopokat, valamint két gépkocsit.

A bűncselekménnyel összefüggésben a rendőrök a doktornő és asszistense mellett gyanúsítottként hallgattak ki tíz pácienst is, aki anyagi ellenszolgáltatásért, oltás nélkül jutott védettségi igazoláshoz - olvasható a police.hu-n.

Nem ő az egyetlen, aki megbukott, korábban egy hamis oltási igazolásokat kiállító budapesti háziorvost és asszisztensét vettek őrizetbe.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.