Szigorú szabályok lépnek életbe holnap hajnaltól hazánkban

Forrás: Shutterstock -
korlátozás Pest tűzgyújtási tilalom Somogy megye Fejér megye Nébih Jász-Nagykun-Szolnok
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A hűvös, csapadékszegény időjárás miatt 2022. március 5-től újabb öt megyére terjeszti ki a hatóság a tűzgyújtási tilalmat.

A hűvösebb időjárás és a szórványos csapadék mellett számottevő, országos csapadék továbbra sem volt és a hétvégére sem várható. Nem segíti a tűzkockázat csökkenését az élő biomassza kifejlődése, valamint a holt biomassza 10 százalék alatti nedvességtartalma sem, ezért – a meglévőkön kívül – Magyarország további öt megyéjében indokolt a fokozott tűzveszély kihirdetése és a tűzgyújtási tilalom életbe léptetése.

Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Nébih, a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével,

2022. március 5-től elrendeli a tűzgyújtási tilalmat Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Pest, Somogy és Veszprém megyékben is

-áll a közleményben.

Március 5-től újabb megyékben tilos tüzet gyújtani. Forrás: Shutterstock

A hatóság továbbra is fenntartja a régebben elrendelt tűzgyújtási tilalmat Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád-Csanád, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyékben.

A tűzgyújtási tilalom azért is fontos, mert a tűzesetek nagy részét a gondatlan és szándékos emberi gyújtogatás okozza, amik ugrótűz formájában akár az erdőterületekre is könnyen átterjedhetnek.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról és a tűzgyújtási szabályokról az www.erdotuz.hu vagy a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térképen tájékozódhatnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.